JAN 18 2016

Avveckla ditt företag

Företag

Det kan finnas flera anledningar att avveckla ett företag, det kan vara fråga om dålig lönsamhet eller att man som företagare vill få en ny utmaning och starta något nytt. Det kan också vara så att man vill sälja sitt företag för att kunna finansiera ett nytt projekt.

Beroende på vilken företagsform ditt företag har så kan de se lite olika ut, har du ett aktiebolag så finns det några olika sätt att avsluta sitt företag, du kan försätta det i konkurs, du kan kontakta likvidationer.com och sälja ditt företag, du kan överlåta företaget till dina barn, du kan sälja alla dina aktier.

Har du annat än aktiebolag kan du gå in på verksamt.se och läsa mer om hur du går tillväga om du vill avveckla till exempel ett handelsbolag eller en enskild firma. Känner man att man gjort sitt i företaget så kan detta vara den bästa lösningen, att sälja eller lägga ner sin verksamhet och vidare med nya spännande projekt.

Det finns mycket som du bör tänka på när du avslutar ett företag, kolla upp på skatteverket.se vad som gäller för avregistrering från moms och f-skatt. Du får även uppgifter om vilka skatteregler som gäller vid en försäljning och avveckling av företaget gällande uttag av inventarier och eventuella varor som finns i företaget.