JUN 11 2015

Kontanthantering

Företag

PengarEn fråga som många företagare fått ställa sig till allt mer den senaste tiden är kontanthantering. Kontanter handskas inte idag i samma utsträckning och de flesta betalar med kort.

Kontanter vs. digitalt

I och med att de flesta idag använder kortbetalning och även att Swish idag finns för många betalningar har användandet av kontanter minskat. Även de svenska bankerna har idag en ambition om att minska på kontanthanteringen både hos företag och privatpersoner.

Hälso- och Sjukvård

Även inom Hälso- och Sjukvården används idag inte kontantbetalning. Patienterna får på de allra flesta ställen betala med kort eller få en faktura hemskickad. Detta har medfört vissa problem eftersom många äldre inte har tillgång till Internetbank och är vana med kontanthantering.

Företag

Därför är det av stor vikt som företagare, framförallt när man startat upp en ny verksamhet att redan vid starten ha tillgång till kort. Ett tips är att hyra en kortläsare i början för att se vad ditt behov kommer att vara. Idag finns det en kortläsare som heter iZettle som du enkelt kan koppla upp direkt till din mobil och enkelt ta emot betalningar med kort och även skriva ut kvitto till kunden. Denna apparat är smidig att använda, tar lite plats, är enkel att ta med sig och kostar idag under tusenlappen att hyra.