DEC 29 2015

Tips till dig som ska öppna en butik

Tips

Har du bestämt dig för att öppna upp en butik? Då hoppas vi att du har tänkt igenom ditt beslut noggrant. Det finns flera saker att fundera på, varav de mest självklara handlar om din målgrupp, marknad och butikens läge.

Om du ska öppna en helt ny butik med ett nytt namn, så innebär det även att du måste börja skapa ditt varumärke, något du slipper om du exempelvis blir franschiseägare. Det finns flera bra hemsidor som tar upp allt detta: från hur du kollar upp din marknad till vad du ska tänka på för att skapa en genomtänkt affärsplan.

Låt oss säga att du har tänkt på allt detta redan, har köpt en affärslokal med ett bra läge och nu arbetar med att färdigställa allt inför lanseringen. Du kommer snabbt att inse att det finns en hel del detaljer, både stora och små, som kräver din uppmärksamhet. Det är alltid bra att vara fler än en som kan ta ansvar för butiken och som man kan fördela uppgifter och ansvarsområden mellan. Det finns dessutom saker som behövs i butiken när den ska öppnas. Det handlar om att få till inredningen rätt, med snygga möbler och passande dekoration, och naturligtvis att se till att kassasystemet är bra och säkert. Det finns flera företag på nätet att ta hjälp av när det kommer till kassasystem och säkerhetsskåp, som till exempel butikskassa.com.

Ett av de viktigaste momenten när det kommer till att starta en butik är att välja rätt personal. Var försiktig med att anlita en person som inte egentligen passar, bara för att du har ett känslomässigt band till personen ifråga. På verksamt.se kan du läsa om alla praktiska delar när det kommer till en anställning. Även foretagande.se har tips vad gäller egenskaper som de anställda bör ha, vilka är väl värda att läsa igenom.